Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ALOE VERA

Ενυδατική αναπλαστική extra απορροφητική κρέμα με φυσική αλόη, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, γλυκερίνη και αλλαντοϊνη.
Απορροφάται αμέσως από το δέρμα και χαρίζει λάμψη και φρεσκάδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γύρω από τα μάτια όπου αντιμετωπίζει πριξίματα μαύρους κύκλους και διχρωμίες.
Όλα τα συστατικά της είναι εντελώς -αθώα- ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από υπερευαίσθητες επιδερμίδες προσφέροντάς τους αναζωογονητική δράση και βαθιά ενυδάτωση.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015


Χειροποίητο σαπούνι ψυχρής μεθόδου με γιαούρτι μέλι και βρώμη



Παραβλέποντας εντελώς την ζέστη του Αυγούστου αποφάσισα σήμερα να ασχοληθώ με αυτό το υπέροχο σαπούνι με παραδοσιακό γιαούρτι.
Είχα ξαναφτιάξει σαπούνι με γιαούρτι τον περασμένο Μάρτιο και ενθουσιάστηκα από το αποτέλεσμα όπως και όλη η οικογένεια.
Σας δίνω λοιπόν την συνταγή όπως και τις οδηγίες βήμα- βήμα.





Βασικά συστατικά             γραμμάρια           %
Ελαιόλαδο                              1460               73
Καστορέλαιο                            100                 5                           Λάδι καρύδας                           440               22                          Νερό 500                ===========>25% επί των ελαίων
 Σόδα (ΝaOH)           277


Πρόσθετα

Εκ των 500 γρ. του νερού τα 200 να είναι το γιαούρτι
2 κουτ. σούπας αλεσμένες νιφάδες βρώμης
2 κουτ. σούπας μέλι
30 ml αιθέριο έλαιο ή άρωμα για σαπούνι


Εκτέλεση


Ζυγίζουμε με ακρίβεια όλα τα υλικά μας και ετοιμάζουμε τα καλούπια μας.
Φοράμε γάντια, γυαλιά, ποδιά και γενικά παίρνουμε όλες τις προφυλάξεις που χρειάζεται.

Ενώνουμε όλα τα λάδια. Το έλαιο καρύδας τώρα είναι υγρό και δεν χρειάζεται να το λιώσουμε.
Τα ζεσταίνουμε ελαφρώς ώσπου να φθάσουν γύρω στους 40 βαθμούς.
Εν τω μεταξύ ρίχνουμε την σόδα στα 308 γρ. απεσταγμένου νερού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει διαυγές. Αφήνουμε να κρυώσει και το νερό περίπου στους 40 βαθμούς.

Ρίχνουμε στο γιαούρτι 2 κουταλιές νερό ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε τις αλεσμένες νιφάδες βρώμης & το μέλι.
Και τώρα προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα νερού σόδας μέσα στα λάδια, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα να ενωθούν καλά προσθέτουμε το γιαούρτι με την βρώμη και το μέλι και σε αυτό το σημείο παίρνουμε ανά χείρας το ραβδομπλέντερ και δουλεύουμε το μείγμα καλά να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά. Μόλις αντιληφθούμε το ίχνος προσθέτουμε τα αιθέρια ή το άρωμα και αδειάζουμε στα καλούπια.


Αφήνουμε το σαπούνι σε ήσυχο μέρος σκεπασμένο για 24 ώρες.Μόλις περάσει και το 24ωρο έφθασε η καλύτερη ώρα να κόψουμε τα σαπούνια. Υπέροχο μοσχομυριστό σαπούνι που όμως πρέπει να μείνει 4-6 εβδομάδες περίπου σε καλά αεριζόμενο χώρο ιδανικά με κλιματισμό τώρα το καλοκαίρι μέχρι να ωριμάσει.


ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ με βιολογικό ελαιόλαδο, βότανα και μαστίχα Χίου. Είναι το Νο 1 προιόν που δεν πρέπει να λείπει απο κανένα σπίτι. Με ...