Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

                               ΚΗΡΑΛΟΙΦΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ

      Ο Χειμώνας είναι πια προ των πυλών και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αυξάνονται λόγω του κρύου. Τα χέρια μας, οι αγκώνες, τα γόνατα και τα πόδια μας χρειάζονται μια extra ενυδάτωση και περιποίηση για να αντέξουν την διαφορά της θερμοκρασίας. Με πολύτιμους βοηθούς τα λάδια μας και τα βότανά μας ετοιμάζουμε μια κηραλοιφή που θα γίνει ο σύμμαχός μας ενάντια στο κρύο.
      Κατ' αρχάς πρέπει να κάνουμε μια προετοιμασία, αρκετές μέρες πριν. Και εννοώ φυσικά  την έγχυση των βοτάνων σε λάδι. Αυτό είναι μια δουλειά που χρειάζεται υπομονή και επιμονή ειδικά όταν είναι χειμώνας. Το καλοκαίρι αρκεί να γεμίσουμε κατά τα 3/4 ένα γυάλινο βάζο με το βότανο και να συμπληρώσουμε σχεδόν μέχρι πάνω με το λάδι. Το αφήνουμε έξω σε ένα ηλιόλουστο μέρος για ένα περίπου μήνα και φροντίζουμε να το ανακινούμαι κάθε τόσο. Μετά στραγγίζουμε με ένα τουλπάνι το λάδι και το φυλάμε σε γυάλινο σκούρο μπουκάλι. Τώρα όμως τον χειμώνα αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσουμε μπεν-μαρί, θα φροντίσουμε να μην ανέβει η θερμοκρασία πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου ( το ιδανικό είναι σταθερά γύρω στους 55) για 3-4 ώρες μετά το αφήνουμε λίγες ώρες (όλο το βράδυ) να κρυώσει και ξαναρχίζουμε την διαδικασία για άλλες 2 φορές. Στο τέλος το στραγγίζουμε και το φυλάμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι.
     Για την κηραλοιφή αυτή λοιπόν θα χρησιμοποιήσουμε ...

     25 γρ. βούτυρο καρύδας στο οποίο έχουμε εκχυλίσει σύμφυτο.
     25 γρ. αμυγδαλέλαιο στο οποίο έχουμε εκχυλίσει καλέντουλα
     25 γρ. ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε εκχυλίσει χαμομήλι
      5  γρ. βούτυρο κακάο
     14 γρ. μελισσοκέρι ζεσταίνουμε στους 65 βαθμούς Κελσίου  και
       4 κάψουλες βιταμίνη Ε όταν η θερμοκρασία της κηραλοιφής πέσει στους 38 βαθμούς Κελσίου.
                     Καλή επιτυχία 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ με βιολογικό ελαιόλαδο, βότανα και μαστίχα Χίου. Είναι το Νο 1 προιόν που δεν πρέπει να λείπει απο κανένα σπίτι. Με ...