Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Θεραπευτικό λάδι για τα μαλλιά με αιθέρια έλαια.
Βοηθά αποτελεσματικά περιπτώσεις έντονης τριχόπτωσης και ξηροδερμίας. Επίσης κάνει θαύματα στα θαμπά και κουρασμένα από τις βαφές μαλλιά.



 

Ένα πολύ εύκολο και πάρα πολύ χρήσιμο λαδάκι θα σας δώσω σήμερα αυτό το υπέροχο Φθινοπωρινό απόγευμα φίλοι μου και ελπίζω να βοηθήσει όσους αποφασίσουν να το φτιάξουν και να το χρησιμοποιήσουν.
Εφαρμόζεται σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά κάνοντας μασάζ και μετά χτενίζουμε για να απλωθεί παντού και τυλίγουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε να δράση τουλάχιστον μισή ώρα έως 2 ώρες και μετά λουζόμαστε. ( Απλώνουμε το σαμπουάν χωρίς να βρέξουμε τα μαλλιά κάνουμε μασάζ καλό και μετά βρέχουμε τα μαλλιά μας και ξεπλένουμε. Σίγουρα θα χρειασθεί άλλο ένα χέρι λούσιμο.)
Τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν λάμψη όγκο και απαλότητα.

Η πανεύκολη συνταγή μας είναι λοιπόν η εξής

Σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι φαρμακείου 100 ml
ρίχνουμε με ένα χωνάκι  30 ml δαφνέλαιο ψυχρής έκθλιψης
συνεχίζουμε με                30 ml έλαιο καρύδας και
                                         30 ml καστορέλαιο
                                         30 σταγόνες αιθέριο έλαιο σπόρων γκρέιπ φρούτ
                                         30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
                                         10 σταγόνες αιθέριο έλαιο υλάγκ - υλάγκ
Και τώρα λίγα λόγια για την χρησιμότητα των ελαίων και των αιθερίων.

Τι ακριβώς είναι το δαφνέλαιο;

Το δαφνέλαιο είναι το έλαιο που παράγεται από την ψυχρή έκθλιψη φύλλων και καρπών δάφνης. Αυτό εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται ως φυσικό καλλυντικό από άντρες αλλά και από γυναίκες αφού έχει ορατά αποτελέσματα κυρίως στα μαλλιά.

Γιατί, όμως, δαφνέλαιο;

Επειδή έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις αλλά και καταπραϋντικές ιδιότητες. Χαρίζει ξανά στα μαλλιά την λάμψη που έχουν χάση με το πέρασμα των χρόνων αλλά και από την καθημερινή ταλαιπωρία που περνούν.
Παράλληλα, βέβαια, το δαφνέλαιο, λειτουργεί και ως ασπίδα προστασίας κατά της τριχόπτωσης, της ψαλίδας αλλά και της ξηροδερμίας αφού, προστατεύει την τρίχα από τη ρίζα έως και την άκρη της!

Το έλαιο καρύδας 
 Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ό, τι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Δεν είναι τυχαίο που το ινδικό όνομα του κοκκοφοίνικα σημαίνει «το Δέντρο της Ζωής».
Στην κοσμετολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E.
Τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά μπορούν να αποκτήσουν με απόλυτα φυσικό τρόπο την αρχική τους υγεία και λάμψη χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες της καρύδας.

Το καστορέλαιο

Μιλώντας για τα μαλλιά, το καστορέλαιο βελτιώνει την υγεία των εύθραυστων μαλλιών, τα ενυδατώνει, τα θρέφει, τα μαλακώνει και τα αφήνει λαμπερά. Επίσης, λέγεται ότι μειώνει την τριχόπτωση, ενισχύει την φυσική ανάπτυξη των μαλλιών καθώς και σκουραίνει ελαφρώς το χρώμα τους.

Τα αιθέρια έλαια έχουν επιλεχθεί με προσοχή για το λόγο ότι..
Το  αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι
Ιδανικό  αντισηπτικό
καταπολεμά και αφαιρεί την πιτυρίδα
απαλλάσσει από τυχόν εκζέματα του κεφαλιού και
από την ενοχλητική ξηροδερμία.
Το αιθέριο έλαιο σπόρων γκρέιπ - φρουτ.
Το έλαιο αυτό χρησιμοποιείται  για τη θεραπεία του λιπαρού δέρματος και για να σταματήσει η απώλεια μαλλιών.  Το φρουτώδες άρωμα του είναι αναζωογονητικό,  φέρνει αισιοδοξία και καλή διάθεση. 
Το αιθέριο έλαιο υλάγκ- υλάγκ
το αιθέριο έλαιο του Ylang Ylang- είναι γνωστό ότι δρα εναντίον της κατάθλιψης και του άγχους . Είναι επίσης γνωστό ότι φέρει τη δύναμη και λάμψη στα μαλλιά και αναζωογονεί το δέρμα. 

Προσοχή 

Όλα τα προιόντα που περιέχουν αιθέρια έλαια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ειδικά κατά τους 3 πρώτους μήνες.

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ με βιολογικό ελαιόλαδο, βότανα και μαστίχα Χίου. Είναι το Νο 1 προιόν που δεν πρέπει να λείπει απο κανένα σπίτι. Με ...